Cricketspelare utan plan – får spela hemmamatch borta

Uppdaterad
Publicerad

För drygt ett år sedan bildades Östergötlands första cricketklubb. Laget består av invandrare från Bangladesh, Indien och Afghanistan.
Men de har ett stort problem. De saknar en riktig cricketplan att spela på.

Det skulle kunna vara en solskenshistoria om hur invandrare lär sig svenska för att starta en förening eller om ett lag som försöker integrera ensamkommande flyktingpojkar i sin verksamhet.

I stället håller Norrköpings Cricketklubb till på en söndertrampad fotbollsplan som egentligen är för liten för spelet och de ensamkommande pojkarna har många svårt med att åka till hemmamatcherna som spelas utanför länet. Dels för att det är dyrt att åka med,men även för att deras gode män inte vill att de ska åka iväg.

– Vi behöver en riktig cricketplan just, nu spelar vi här och där vi får chans, säger Mahedi Hasan Nayeem, styrelseledamot i  Norrköping Cricket Club.

Ville anordna SM i cricket

Målet var också att kunna anordna SM i cricket under SM-veckan, men någon plan i rätt storlek att spela på fick man inte. Nu har man i allafall nått en deal med kommunen att föreningen ska få visa upp sporten under veckan.

17-åriga Abdul Basir som kom ensam till Sverige har redan lång erfarenhet av sporten.

– Jag älskar cricket och har spelat sedan jag var sex år gammal. I Afghanistan är sporten jättepopulär, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan i Norrköping

Mer i ämnet