Tunga kommunpolitiker kritiska mot ny plan för Ostlänken

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelseordförandena i Norrköping och Linköping stämmer nu in i Nyköpings kommuns kritik och förespråkar att Ostlänken ska ha en station vid Skavsta flygplats.

Trafikverket utreder en flytt av Ostlänkens planerade station vid Skavsta flygplats till en ny bibana. Nyköpings kommun anser att det skulle bli en kraftig försämring och säger nej. Nu får man medhåll från Östergötland.

– Det är viktigt att Ostlänken ses både som en början på höghastighetståg mellan storstäderna och som ett led i att utveckla vår region. För hela vår region är det viktigt med en station på Skavsta flygplats, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping i ett uttalande.

LÄS MER: Kommunprotest mot ny plan för tågstation vid Skavsta

– Vi som kommun, tillsammans med fastighetsägare och tillväxtföretag, räknar med att genom ökad tillgänglighet, både regionalt och internationellt, kunna bidra till en kraftfull tillväxt. Att förändra förutsättningarna för det verkar ogenomtänkt, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

LÄS MER: Trafikverket: Nya banan ger tätare turer till Skavsta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ostlänken

Mer i ämnet