Foto: Sveriges riksdag

Tungt namn petas från SD:s riksdagslista

Publicerad

Idag presenterade Sverigedemokraterna partiets förslag till riksdagslista. Riksdagsledamoten Olle Felten från Norrköping finns till sin egen förvåning inte med på den.

– Det är ju inte så kul, naturligtvis. Jag fick veta det igår. Jag hade ingen aning om att jag inte skulle finnas med på listan. Varför det blivit så står skrivet i stjärnorna, säger Olle Felten.

Har du kommit på kant med någon i partiet?

– Inte så vitt jag vet. Det är möjligt att någon annan kommit på kant med mig.

Tunga uppdrag

Olle Felten är bosatt i Norrköping och valdes in i riksdagen 2014. Han stod då på 45:e plats på partiets riksdagslista. Därmed kom Felten in som sista namn för partiet, eftersom SD då fick 45 mandat.

Han sitter på mandat för Södermanlands län. Anledningen till detta är att SD har en gemensam valsedel till riksdagen för alla län.

Olle Felten är ledamot i skatteutskottet och riksbanksfullmäktige, samt som suppleant i näringsutskottet och konstitutionsutskottet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer