Barnen ska ha hittat hundkroppen i närheten av Motala strömbro. Foto: Montage: TT & Google Maps

Två barn hittade hundkropp utan huvud – tredje liknande fallet på kort tid

Publicerad

Två barn gjorde i helgen ett makabert fynd vid Motala ströms strand. Vad de först trodde var en död fisk vid strandkanten var en hundkropp – utan huvud, rapporterar MVT.
Det är tredje fallet av halshuggna djur i staden på kort tid.

Det var i lördags kväll som två lekande barn i tioårsåldern upptäckte hundkroppen vid strandkanten nära den gamla strömbron i Motala, i närheten av Vättern.

– De berättade att de hade lekt i närheten och sett något som de trodde var en död fisk, säger ett vittne som barnen pratade med till MVT.

När polispatrull kom till platsen kunde de konstatera att huvudet avlägsnats från kroppen.

Enligt vittnet som larmade tog sig poliserna även tid att prata med de chockade barnen, för att stilla deras oro.

LÄS MER: Kattmördare går lös i Motala

Polisen har nu upprättat en anmälan om djurplågeri. Det är oklart var och hur hunden har bragts om livet och man har i nuläget inga detaljerade uppgifter om fyndet. Polisen vet inte heller vem hunden tillhörde, men det uppges vara en korthårig hund, möjligen till knähöjd, med vita och svarta inslag i pälsen.

”Inte normalt på långa vägar”

Under senvåren har två liknande, chockerande upptäckter gjorts där katter har fått sina huvuden avlägsnade. Det första i en trädgård i stadsdelen Samuelsberg. Dagen efter hittades kroppen i annan trädgård på samma gata, skriver MVT.

Två veckor senare placerade någon ett katthuvud på en grav på en begravningsplats. Någon kropp har ännu inte hittats.

– Det är lite makabert att någon gör på det här sättet och vad det är för människa. Det är inte ett normalt beteende på långa vägar. Det är min uppfattning, säger stationsbefäl till Thomas Ericsson till tidningen.

Polisen kan inte säga om de tidigare händelserna hör ihop med fyndet av hundkroppen. Enligt stationsbefälet Thomas Ericsson ska man bli mer noggrann med att dokumentera i samband med platsundersökningar för djur.

– Detta för att se om det kan finnas likheter i hur skadorna uppstått. Det är viktigt att hitta ett tillvägagångssätt, säger han till NWT.

Redan i slutet av maj uppmanade polisen Motalaborna att hålla extra uppsikt över sina husdjur, en allmän vaksamhet och ringa polisen om man upplever att någon beter sig konstigt eller gör något märkligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer