Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar 24-åringens advokat Johanna Bergman om hennes klients inställning till misstankarna. Foto: Ulf Wigh/Tobias Holmqvist SVT

Två män häktade för mord på 16-åring i Navestad i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Den 14 april sköts en 16-årig pojke till döds i området Navestad i Norrköping. Idag häktades två män i tingsrätten misstänkta för inblandning i mordet.

Det handlar om en 25-årig man skriven i Göteborgsområdet, som misstänks för mord och grovt vapenbrott, samt en 24-årig man från Norrköping, som misstänks för grovt vapenbrott och medhjälp till mord.

Efter förhandlingen kommenterade åklagare Karin Sandén utredningen.

Våldsvågen i Norrköping

– Det är ett komplicerat ärende som det så ofta är i de här fallen, säger hon.

Tidigare dömda

SVT Nyheters genomgång visar att mannen från Norrköping tidigare dömts för bland annat grov kvinnofridskränkning och ringa narkotikabrott. 25-åringen är också tidigare dömd för bland annat brott mot knivlagen, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Det var under söndagskvällen den 14 april som polisen larmades till Navestad – där en 16-årig kille skjutits till döds.

Det pågår en gängkonflikt mellan minst två grupperingar i Norrköping, varav den ena sidan har starka kopplingar till Navestad. Gängkonflikten har resulterat i flera våldsdåd.

Åtal ska vara väckt innan den 30 maj.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så här sa några boende i Navestad efter mordet. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet