Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Drönarbilder olycka Foto: Axel Brantemo/SVT

Dödsolycka på E4 vid Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har dött efter en trafikolycka med en lastbil, en TMA-bil och en personbil på E4 i Norrköping under måndagskvällen. Två män har skadats allvarligt och vårdas på intensivvårdsavdelningen – den ena med livshotande skador.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen med anledning av trafikolyckan på E4, vid avfart 120 till Bråvalla. Kollisionen skedde i södergående riktning.

– Det är en allvarlig olycka. Ett fordon har vält och ligger på sidan, sa Monica Bergström, polisens presstalesperson, inledningsvis.

Alla tre personer som var inblandade i olyckan fördes till sjukhus i ambulans. Föraren av TMA-bilen, en kvinna i 40-årsåldern, skadades mycket svårt och avled till följd av sina skador. Anhöriga till kvinnan har underrättats.

Kritiska skador

Föraren av personbilen, en man i 30-årsåldern, skadades mycket svårt och fördes till sjukhus. Föraren av lastbilen, en man i 45-årsåldern fördes även han till sjukhus.

Under tidiga tisdagsmorgonen uppger region Östergötland att mannen i 30-årsåldern vårdas för livshotande skador och läget bedöms vara kritiskt. För mannen i 45-årsåldern är skadeläget allvarligt, men tillståndet stabilt.

Vägen stängdes av

Larmet om olyckan inkom vid 19.40-tiden på måndagskvällen. Under det efterföljande räddningsarbetet på plats så var det totalstopp i södergående riktning på E4 och trafiken fick ledas om.

I norrgående riktning rådde under arbetets gång mycket begränsad framkomlighet. Räddningstjänstens arbete på olycksplatsen avslutades vid 21.30, då man lämnade över ärendet till polisen. Under tisdagsmorgonen pågick bärgning fram till klockan 13.00. Efter det ska trafiken gå som vanligt igen, enligt Trafikverket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dödsolycka på E4 vid Norrköping Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Förundersökning har inletts

Polisen kommer nu att utreda orsaken till olyckan. Fordonen som var inblandade tas i beslag och kommer undersökas. Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Polisen har ännu inte kunnat förhöra någon av de inblandade förarna.

Olyckan inträffade på E4 i Norrköping. Foto: Google earth/ SVT Design

TMA står för ”Truck Mounted Attenuator” och är ett ett slags påkörningsskydd i trafiken som monteras på ett arbetsfordon eller lastbil.

TMA-bilen har en ljustavla som gör andra trafikanter uppmärksamma på bland annat vägarbeten eller räddningsinsatser vid trafikolyckor. Syftet är att ge skydd både åt de som utför vägarbeten men även passerande trafikanter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet