Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisen och Demirel är två elever på Blåklintskolan som brukar gå på läxhjälpen och båda säger att det förbättrat deras resultat. Se mer i klippet. Foto: Axel Brantemo/SVT

Unikt samarbete – här går 100 elever på läxhjälp i Mjölby

Uppdaterad
Publicerad

Stadsmissionen och näringslivet har gått samman för att erbjuda läxhjälp till elever på Blåklintskolan i Mjölby. Runt 100 elever har nappat och nu hoppas initiativtagarna att satsningen ska ge effekt på betygen.

Samarbetet består i att två stora företag i Mjölby står för finansieringen, Blåklintskolan bidrar bland annat med lokaler och Stadsmissionen med läxhjälpare.

– Det vi kan titta på nu är gensvaret. Vi har cirka 100 elever som gått på läxhjälpen. Det är ett högt antal. Sedan kommer vi tillsammans med skolan se om man kan se en effekt på betyg och omdömen, säger Oscar Orlenius som är verksamhetsområdeschef vid Östergötlands Stadsmission.

Eleven: ”Mer hjälp”

Och eleverna verkar nöjda med läxhjälpen.

– Man kan lära sig och få mycket mer hjälp och förstå mycket mer mycket lättare, säger Lisen som är elev på Blåklintskolan i Mjölby.

Näringslivet ser också tydliga vinster med att vara med i satsningen.

– Vi vill vara en del i det för att känna att vi bidrar till ett bättre samhälle totalt sett för Mjölby som kommun, säger Margaretha Langueville, HR-director vid Toyota.

I klippet ovan berättar deltagarna om läxhjälpen i Mjölby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.