Uppsatser om trafik får pris

Tre linköpingsstudenter får vara med och dela på 50.000 kronor för sina uppsatser.

Marie Hedström och Johanna Johansson får pris för sin uppsats ”Utveckling av en prognosmodell för kollektivtrafik i mindre städer”. Astrid Adelsköld har skrivit uppsatsen ”Översyn av allmän anropsstyrd kollektivtrafik i Sörmlands län”. Samtliga elever går på Linköpings universitet. Adam Ekström och Robert Regula på Kungliga tekniska högskolan får också pris. Tillsammans får studenterna dela på 50.000 kronor i prispengar.

Priset överräcks av infrastrukturminister Anna Johansson (S) på den pågående Persontrafikmässan i Göteborg.

Under tio år har priset funnnits och det delas ut till det eller de examensarbeten som är mest relevant och intressant för branshcen, samt håller den högsta vetenskapliga kvaliteten. Bakom priset står Sveriges Bussföretag, Svensk Kollektivtrafik och K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik. Dessutom finns Sveriges kommuner och landsting och ett antal bussföretag med som sponsorer.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer