Eva Lundgren Stenbom, projektledare Kulturspåret. Se vad som hände när stormen kom i klippet. Foto: SVT

Utomhusbio i Norrköping – mer än bara film

Publicerad

Det blev regn, blåst och filmduk som rasade på onsdagskvällen, när Norrköpings utomhusbio skulle bjuda på film i stadsdelen Marielund. Utomhusbio sommartid är en tradition i Norrköping sedan mitten av 1990-talet, men i år har man gjort en större satsning kring evenemangen.

Före filmvisningarna bjuds det på konserter, dansuppvisningar, fotograferingar, sminkning, lotterier och mycket annat. De aktiviteterna sköts av organisationen Kulturspåret.

– Alla vi är immigranter från olika länder och vår idé är att ”bring everybody together”, berättar amerikanskan Jessica Pettit.

I utomhusbions barndom visades filmerna vid Färgaregården, numera turnerar filmduken runt till olika stadsdelar. I år besöker man bland annat Navestad, Hageby och Klockaretorpet för att visa filmer.

Första inställda visningen på 24 år

Men Marielundsborna fick inte se filmen ”Oceans 8” som det var tänkt på onsdagskvällen, det blev istället den första inställda visningen i utomhusbions 24-åriga historia. Vädret blev för besvärligt.  

Eva Lundgren Stenbom, Kulturspårets projektledare, sökte skydd under ett partytält och försökte hålla humöret uppe:

– Tanken är att våra deltagare ska göra kulturarrangemang och lära sig något på kuppen och på det sättet är det faktiskt bra att det här händer, för det är ju kaos som man lär sig någonting av, så tack vädergudarna!

Se när stormen stoppar filmen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet