Foto: Wikimedia/TT

Utredningen om dubbelmordet drar ut på tiden

Uppdaterad
Publicerad
Utredningen om dubbelmordet i Mantorp drar ut på tiden. Nu har åklagare Helene Gestrin begärt förlängd åtalstid och den 24-årige mannen som är misstänkt för morden har gått med på förlängningen.

Hans inställning är oförändrad men han medger den förlängda åtalstiden till den 15 december, uppger Linköpings tingsrätt.

– Vi arbetar med fortsatta förhör med den misstänkte och kartläggning kring de dödade, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

Den 24-årige mannen som den 18 september häktades på sannolika skäl misstänkt för morden på en kvinna och en man i 60- och 70- årsåldern fortsätter att neka.

– Ja det gör han, säger Helene Gestrin.

Grovt våld

Det var den 12 juni som paret hittades döda och bundna i sitt hem, utanför Mantorp. Polisen kunde snabbt konstatera tecken på grovt våld och inledde en förundersökning om mord.

Har den misstänkte mannen och det mördade paret sedan tidigare någon form av relation?

– Nej, det verkar inte finnas någon känd koppling, säger Helene Gestrin.

När kan det väntas åtal?

– Det är svårt att svara på nu. Vi ser en månad i taget, men det blir nog i vart fall åtminstone en förlängning till, säger kammaråklagare Helene Gestrin.

Omfattande utredning

Enligt uppgift från polisen har hittills runt 1100 förhör hållits i den omfattande utredningen.

– Det är väldigt mycket som ska göras på ett ordentligt vis. Bortsett från förhörsdelen handlar det om kontroller, beslag och slagningar som redovisas, säger Gunilla Broman, utredare vid polisen.

Flera beslag har gjorts i ärendet och brottsplatsen är fortsatt avspärrad.

– Ja det är fortsatt avspärrat, säger Gunilla Broman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Mantorp

Mer i ämnet