Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sahra Maalin och barnen vaknade av att sängarna skakade vid den kraftiga explosionen i centrala Norrköping. Foto: SVT/Linnea Burén/Matilda Wärlinge Andersson

Sahra vaknade av explosionen i Norrköping: ”Hela sängen skakade”

Uppdaterad
Publicerad

Många Norrköpingsbor väcktes av den kraftiga explosion som skedde i ett flerfamiljshus natten mot torsdagen. Flera boende berättar för SVT Nyheter Öst att de kände tryckvåg i bröstet och att sängarna skakade – trots att de bor flera kvarter bort.

En man vi möter är ute för att hitta huset där det smällt. Han vaknade av den kraftiga smällen och är förvånad över att explosionen skett så långt från hans hus.

– Hela min säng skakade och jag bor där borta, säger han.

Våldsvågen i Norrköping

”Jag är rädd”

Många vi möter berättar att de är rädda. En av dem är Sahra Maalin som flytt från Somalia med sina barn. Hon trodde inte att något sådant här kunde hända i hennes nya hemland. Inatt vaknade hon och sonen av en tryckvåg i bröstet och att hela sängen skakade.

– Jag vet inte vad jag ska göra, min son säger ”mamma lugna dig”, men jag är rädd, jätterädd, säger Sahra Maalin.

Hör Sahra Maalin berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet