Det var den 15 april som polisen larmades till ett mindre samhälle utanför Norrköping. Foto: Niklas Luks

Våldtog och försökte mörda flicka – 39-åring åtalas

Publicerad

En 39-årig man åtalas vid Norrköpings tingsrätt för grova och brutala våldsbrott riktade mot en flicka född 2011.

Det var mitt på förmiddagen i ett mindre samhälle utanför Norrköping onsdagen den 15 april som 39-åringen mötte flickan på en gångväg.

Enligt åtalet ska mannen ha dragit in flickan i ett buskage och där slagit henne och hållit en kniv mot hennes hals. Därefter släpade 39-åringen flickan vidare till en skogsdunge där han klädde av och band hennes händer bakom hennes rygg. Flickan misshandlades sedan och våldtogs under dödshot.

Norrköping

Polisen kunde snabbt gripa 39-åringen och han anhölls samma dag.

Tidigare dömd för sexövergrepp mot barn

”Gärningen har varit av särskild hänsynslös och farlig art”, skriver åklagaren i åtalet, som yrkar ansvar på åtalspunkterna försök till mord, människorov, grovmisshandel, grov våldtäkt mot barn, övergrepp i rättssak och rån.

39-åringen dömdes sommaren 2018 till ett år och nio månader i fängelse för grovt sexuellt övergrepp mot barn. Flickan som då utsattes var tolv år gammal vid tiden för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet