Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur ser det ut när Mums-mums tillverkas? Se klassiska bilder från fabriken i videon. Foto: Jeppe Gustafsson & Fredrik Sandberg/TT

Vändningen: Sista Mums-mumsen tillverkad – redan i juni

Uppdaterad
Publicerad

Godisklassikern Mums-mums har gått ur tiden – och det tidigare än väntat. I somras gick Cloetta ut med att den skulle sluta tillverkas i början av september, men i själva verket rullade de sista kartongerna ut från fabriken redan vecka 26.

Det är bland annat på grund av vikande försäljningssiffror som man slutar tillverka produkten, som funnits sedan 1933.

Det är på fabriken i Ljungsbro utanför Linköping som den producerats och i början av sommaren, och fortsatt på företagets hemsida, kommunicerades att tillverkningen skulle fortsätta till vecka 36.

Nu berättar Cloettas kommunikationsavdelning att det hela rör sig om ett missförstånd och att produktionen avslutades redan vecka 26, på gränsen mellan juni och juli.

Hur lång tid det tar innan produkten är helt borta kommer skilja sig från butik till butik, skriver företaget på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.