Man i 20-årsåldern skottskadad i Norrköping Foto: TT

Vapenhund söker i avspärrat område

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen kommer polisen söka med vapenhund i Hageby i Norrköping, sen man under söndagskvällen påträffade en skottskadad man i 20-årsåldern.

Det var vid 21:30-tiden som polisen larmades till ett bostadsområde i stadsdelen Hageby i Norrköping. En man i 20-årsåldern hittades skottskadad och polisen har inlett en utredning om mordförsök.

– Platsen är fortsatt avspärrad och vi kommer göra en kompletterande undersökning under måndagsmorgonen med vapenhund, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl.

Fördes med ambulans till sjukhus

Den man i 20-årsåldern som hittades skottskadad fördes med ambulans till sjukhus under söndagen. Mannen ska enligt en bulletin från Region Östergötland vara lindrigt skadad och hans tillstånd uppges vara stabilt. Mannen är kvar på sjukhuset för observation.

Är den här mannen känd av polisen sen tidigare?

– Det är ingenting jag kommenterar, säger Torbjörn Lindqvist.

Har händelsen koppling till sprängningen i Hageby?

– Det kan jag inte uttala mig om det är ingen uppenbar koppling, men det är för tidigt att gå in på, det får utredningen visa om det skulle vara så, säger Torbjörn Lindqvist vakthavande befäl vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.