Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vardagen stod i fokus när skärgårdstinget hölls i Valdemarsvik. Hör skärgårdsutvecklaren Anna Karlin berätta mer i videon. Foto: Carl Larsson/SVT

”Vardag i skärgården” – tema för ting i Valdemarsvik

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ett område i landet där andelen åretruntboende blir allt äldre och allt färre. På sommaren ökar däremot befolkningen med hela 600 procent – det handlar om Östgötaskärgården.

Det var ett 50-tal personer som hade samlats under fredagen för årets skärgårdsting i Valdemarsvik. Temat för denna gång var: ”Vardag i skärgården”.

– Det kan handla om civil brandberedskap, kollektivtrafik, dricksvattenförsörjning och sådana basala saker, säger Anna Karlin, skärgårdsutvecklare.

Hon säger vidare att för att det även i framtiden ska vara möjligt att leva i skärgården måste det finnas möjligheter att utveckla verksamheter.

– Det måste vara möjligt att bygga nytt. Det måste vara möjligt att ha barnen i skola. Det måste vara möjligt att åka kollektivtrafik.

I videon hör du mer om skärgårdstinget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.