Visa alla (3)

Världsunik utställning om Burning Man

Publicerad

Just nu pågår en utställning på Passagen i Linköping. Aatman The Universal Spirit består av foto-poetisk konst med nytagna fotografier av Mattias Mansuri Löw.

Mattias bor i Godegård och reste till USA för att vara med på årets upplaga av Burning Man, en konst- och musikfestival som årligen hålls i Nevadaöknen.

– Konsthallschefen och Linköpings kommun visade intresse för att visa en utställning, så då åkte jag till Burning Man 2018 säger Mattias Mansuri Löw till SVT Nyheter Öst.

Festivalen skapas av besökarna själva

Burning Man är en festival som bygger på deltagarkultur där allt innehåll, från byggnader, konstinstallationer och konserter är skapat av besökarna själva. Förra året tog sig 75 000 deltagare till Nevadaöknen för att delta. Utställningen i Linköping är unik då den är en av få som tillåts visa upp dokumentation från festivalen.

Hör fotografen Mattias Mansuri Löw berätta om en av sina bilder. Foto: SVT

Chefen för konsthallen Passagen i Linköping Lars-Ove Östensson är nöjd över att få visa upp en utställning av det här slaget.

– Det är alltid väldigt attraktivt att visa något som aldrig visats förut. Unikt material. Det här är fantastiska bilder som dessutom har ett väldigt angeläget innehåll. Kärlek, generositet, omtanke och mänsklighet, säger han.

Fotografi ur utställningen Aatman The Universal Spirit. Foto: Mattias Mansuri Löw

Vad är Burning Man? Fotografen Mattias Mansuri Löw förklarar i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet