23 000 deltagare har anmält sig till årets Vätternrunda. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Cykelveckan drar igång i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Närmre 40 000 personer har anmält sig till årets Cykelvecka där världens största motionslopp på cykel, Vätternrundan, ingår. De första tävlingarna drar igång i helgen och det nya loppet ”Vätternrundan 100 kilometer” har premiär.

Till helgen väntas nästan 15 000 cyklister till Motala när Cykelveckan startar på allvar med MTB-Vättern, Tjejvättern, Halvvättern och det helt nya loppet Vätternrundan 100 km

– Det har funnits en efterfrågan på ett till lopp där män och kvinnor cyklar ihop och därför blir ”100 kilometer Vättern” nytt för i år. Under det här loppet är det även tillåtet med elassistans, även om det inte går att cykla 100 km med elassistans, säger Gunilla Brynell Johansson, vd för Vätternrundan.

Motala

Vilken är den bästa uppladdningen?

– Det finns många sätt att ta sig runt, beroende på längd. Att fokusera, sova bra, äta lite vettigt och ställa in sig på att det ska bli tufft men väldigt roligt tror jag är bra, säger Gunilla Brynell Johansson.

Den stora Vätternrundan går av stapeln fredagen den 15 juni.

Datum för loppen

MTB-Vättern: 8/6

Tjejvättern: 9/6

Halvvättern: 10/6

Vätternrundan 100 km: 10/6

Retrovättern och Vättern GP: 14/6

Vätternrundan: 15/6 – 16/6

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet