John Jansson är servicechef på ett varv i Norrköping. Idag får han fler frågor om miljövänliga båtmotorer än för några år sedan. Foto: SVT

Växlande intresse för miljövänliga båtar

Uppdaterad
Publicerad

En del frågar om hybridmotorer medan andra inte bryr sig. Intresset för miljövänliga lösningar är skiftande bland båtägarna.

Företaget där John Jansson är servicechef i Norrköping har uppläggning för båtar på vintern, men erbjuder också service eller ombyggnad för den båtägare som så önskar. Intresset för olika sätt att göra båtlivet mer miljövänligt har ökat de senaste åren, men intresset skiftar.

– Det är väldigt olika från kund till kund. Det finns de som är väldigt medvetna och vill veta om det går att köra deras dieselmotor på miljöbränsle, säger John Jansson.

Sedan finns de som vill se om de kan få ner bensinförbrukningen, kanske genom att byta till en nyare motor. Slutligen finns de som inte bryr sig alls utan tycker att de kör så lite per år så att det inte gör något.

Hör John Jansson berätta mer i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.