Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Daniel Algren, vd för Medley som driver Cetralbadet. Foto: SVT

Vd:n om drunkningsolyckan i Norrköping: ”En jättetragisk händelse”

Publicerad

Sent under söndagseftermiddagen kom ett larm om att en pojke hade drunknat på Centralbadet i Norrköping. Pojkens liv gick inte att rädda.

På personalens begäran var Centralbadet stängt under måndagen efter helgens olycka.

– Personalens och våra främsta tankar går naturligtvis till den drabbade familjen, men personalen är påverkade såklart, säger Medlys vd Daniel Almgren.

En ökande trend

Utan att anspela eller kommentera helgens händelse ser Daniel Almgren att allt mer tid och fokus från badhuset måste läggas på information om att icke simkunniga barn alltid ska hållas inom en armlängds avstånd.

– Färre personer än tidigare har koll på sina barn. En allt större del av vårt preventiva arbete handlar om att koppla ihop barn med rätt vuxen.

Polisen vill komma i kontakt med personer som befann sig på badet under söndagseftermiddagen som kan ha sett något av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.