Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jeanette Blackert ordförande för LRF visar sin vindkraft på slätten, hör henne berätta om hur satsningen på förnybarenergi varit. Foto: SVT

Vindkraftverk – ”Vi har inte blivit rika på det”

Uppdaterad
Publicerad

Jeanette Blackert är lantbrukare och har satsat på förnybarenergi i form av vindkraftverk – men än har det inte lönat sig de första 15 åren.

Lönar det sig att ha ett vindkraftverk?

– Nej, de första 15 åren har det burit sina egna kostnader, men vi har inte blivit rika på det, säger Jeanette Blackert som också är ordförande för LRF lokalt.

En av anledningarna till att de skaffade vindkraftverk är att de har en stor grisproduktion, vilket kräver mycket elektricitet.

– När det blåser är elpriset lågt och när det inte blåser är elpriset högt. Det har inte hjälp oss nu under augusti när det har varit höga elpriser, för tyvärr så har det inte blåst mycket, säger Jeanette Blackert.

I videonklippet ovan får du hänga med ut till slätten där Jeanette Blackert, visar sin vindkraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.