Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vid Svälinge besökscentrum finns nu ett nytt vindskydd. Skaparna hoppas att det ska leda till att fler tar sig ut i naturen. Foto: Mimmi Moberg/SVT

Vindskyddet ”Solfjädern” är invigt – arkitektritat vid Svälinge

Publicerad

Arkitektfestivalen Arknat är nu avslutad. Tre vindskydd står klara i Östergötland – samtliga är designade av studenter från Europa.

Längs en grusväg vid Svälinge besökscentrum har ett nytt vindskydd invigts. Skyddet är designat och uppbyggt av arkitektstudenter från Europa.

– Det har varit intensivt men väldigt roligt, berättar Anneli Naustdal från Norge, som är en av studenterna som designat vindskyddet vid Svälinge.

Tre nya vindskydd

Festivalen som pågått i två veckor har resulterat i tre vindskydd i Östergötland. Ett vid Svälinge, ett vid Tåkern och ett på Omberg.

– Det är en enorm stolthet och glädje man känner nu, berättar projektledare Martin Björklund.

– Jag hoppas studenterna tar med sig erfarenheten härifrån när de väl sitter på sina kontor och ritar morgondagens bostäder, fortsätter han.

Se också vårt inslag från tidigare när vi besökte uppstartsmötet av projektet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Med den här utsikten är det väldigt svårt att klaga”, säger arkitekturstudenten Nils Bagge om Omberg. Foto: Hans Larsson/SVT/Donya Darvishi Gaziani/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.