Arkivbild. Foto: Salvatore Di Nolfi / AP Photo/Keystone,

Vintercyklingens dag sätter Linköping på världskartan

Uppdaterad
Publicerad

Linköping ligger i skrivande stund på en fjärdeplats – i världen – gällande antalet föranmälda till Vintercyklingens dag. Uppmaningen i år är: Stoppa smittan!

Bakom arrangemanget ligger Svensk cykling och det är andra året det genomförs i Sverige. Vintercyklingens dag startade i Kanada 2013 och är ett sätt att få folk att använda cykeln året runt.

– Denna vinter är det extra viktigt att cykla eftersom det minskar risken för spridning av covid-19, säger Klas Elm, vd för Svensk cykling, i ett pressmeddelande.

I fjol registrerade nära 15 000 personer 1 565 städer runt jorden att de cyklade denna dag. Hur många som föranmält sig går att se på winterbiketoworkday.org.

OBS! Antalet anmälningar uppdateras löpande. Under eftermiddagen ligger Linköping på första plats. Hur det går kan du följa här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.