Foto: SVT

Walfridson ny tränare i LFC

Uppdaterad
Publicerad

Treårskontrakt med Linköpings FC.

– Det känns väldigt bra. Jag glädjer mig åt att få vara med och utveckla klubben och laget och de fantastiska spelare som finns här, säger Walfridson till SVT Nyheter Öst.

Marcus Walfridson har bland annat arbetat som konsult. Han har anlitats som coach och mentor åt fotbollstränare på många håll i världen.

Den nye tränaren är 36 år och har bott i Norge de senaste tio åren. Sedan 2011 har han jobbat heltid med fotboll. Han har gjort allt från att träna knattelag till att sitta i klubbars styrelse. I Linköping blir det första gången han blir tränare för ett damlag. För att förbereda sig har han tittat igenom alla årets matcher på video.

– Jag ser fantastiskt bra fotbollsspelare, som har potential att bli bättre ihop, ett bättre anfallsspel och bättre försvarsspel tillsammans, säger han.

Tidigare tränaren Kim Björkegren valde att bryta sitt kontrakt i förtid och lämna LFC. Björkegren och klubbledningen hade olika åsikter om utvecklingen av klubben.

Walfridson kommer att fungera både som tränare och sportchef. Kontraktet gäller för tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.