Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Wildfire överklagas igen

Publicerad

Den omstridda berg- och dalbanan Wildfire i Kolmårdens djurpark har överklagats igen. Det är Naturskyddsföreningen i Norrköping som har överklagat Wildfire till mark- och miljödomstolen. Det rapporterar Sveriges Radio Östergötland

Berg- och dalbanan Wildfire i Kolmårdens djurpark har överklagats flera gånger. Nyligen öppnades attraktionen igen efter att Kommunfullmäktige antagit detaljplanen.  Nu är framtiden åter oviss.

Till Sveriges Radio Östergötland säger  Stefan Arrelid, ordförande för Naturskyddsföreningen Norrköping att det inte gjorts tillräckliga undersökningar för att garantera och kompensera för förlorade naturvärden i området. Bland annat har man lagt in hela trafikstörningarna utan bara tittat väldigt stramt på området där själva Wildfire är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.