Foto: Niklas Luks

Ytterligare brand i tatueringsstudio i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot måndagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans om en brand i en tatueringsstudio i Norrköping. Det är tredje gången på kort tid som det brinner i tatueringsstudios i Norrköping. Händelsen utreds som försök till mordbrand.

Hur ser du på att det inträffat tre bränder i tatueringsstudios i Norrköping på kort tid?

– Man kan väl tyvärr konstatera att den här branschen tyvärr är drabbad av en del tråkiga händelser. Det finns tyvärr oseriösa inslag i tatuerarbranschen, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Ser ni något samband mellan de här händelserna?

– Det är lite för tidigt att se samband men det är klart att vi alltid undersöker om det finns samband, säger han.

Det var klockan 01:35 natten mot måndagen som branden ska ha brutit ut i lokalen på bottenvåningen. Klockan 02:00 var branden släckt, enligt uppgift från räddningstjänsten Östra Götaland.

– Polis var först på plats och gjorde en insats och kunde släcka det mesta av branden. Vi kunde sedan slutföra arbetet, ventilera och säkerställa att branden inte spridit sig, säger Lennart Ågren, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Utredning om försök till mordbrand

I början av december brann det i samma tatueringsstudio och på söndagsmorgonen brann det i en annan tatueringsstudio i Norrköping. De bägge bränderna utreds som försök till mordbrand.

”Någon har krossat en glasruta och sedan kastat in något brinnande föremål”, skriver polisen på sin sajt. Platsen har spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning.

Fanns det någon hotbild mot verksamheten?

– Vi kommenterar inte hotbilder även om det skulle finnas, säger Thomas Agnevik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.