Enligt Göran Thessén finns det inte så mycket pengar att tjäna på att sälja begagnade solceller – men han tror ändå att tjuvarnas mål är att sälja dem. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

130 solpaneler stulna vid Sveriges lägsta punkt

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en gång har solcellsparken i utkanten av Kristianstad utsatts för stöld. Under natten mot lördagen stals 130 solcellspaneler.

C4 Energis solcellspark vid Lägsta punkten i Kristianstad invigdes för mindre än ett år sedan – men har redan utsatts för två stora stölder. I september stals 80 solcellspaneler, i helgen 130.

– De kom bara några minuter efter att vaktfirman som gjorde sin ordinarie rondering åkt härifrån. 40 minuter senare lämnade man med panelerna. Det gick fort, säger C4 Energis vd Göran Thessén.

På tisdagen var Acke Dawi på plats och lagade stängslet som gärningspersonerna klippt upp. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

På tisdagen reparerades stängslet som gärningspersonerna klippt upp för att ta sig in i solcellsparken. Göran Thessén berättar att man nu kommer att diskutera hur man ska höja säkerhetsnivån på anläggningen.

– Vi måste höja säkerheten runt parken, helt klart. Vi vill inte berätta om allt – men vi hade redan innan den här stölden inträffade bestämt att vi ska ha mer larm, men vi har inte hunnit sätta det i drift, säger Göran Thessén.

I videoklippet får du se var tjuvarna tog sig in i solcellsparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.