Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Av drygt 200 deltagare vann Viggo Löwgren SM. Se mer i videon. Foto: Firas Razak/SVT

16-årige Viggo yngste flippermästaren genom tiderna

Uppdaterad
Publicerad

16-årige Viggo Löwgren från Furulund blev yngsta vinnaren någonsin när SM i flipperspel nyligen avgjordes. Men Viggo vilar inte på lagrarna – nu siktar han på VM.

Det är många som spelat flipper för att det är roligt, kanske tävlat mot kompisarna eller försökt slå personbästa. Men flipper är också en seriös tävlingssport med hundratusentals aktiva runt om i världen.

En av dem är Viggo Löwgren som alltså kom hem från SM i Borås med en vinnarbuckla i bagaget. Han vann i klassen moderna spel 1989-nutid, som den yngste någonsin sedan SM började spelas 1990.

– Det var roligt, verkligen en trevlig känsla, säger han.

Ska spela VM

Viggo tränar hårt och det har gett resultat. Han tillhör topp tio i världen bland de 300 000 aktiva tävlingsspelarna. Tusen av dem finns i Sverige. Träningen och tävlandet tar mycket av hans tid, snart ska han till Tyskland för nya drabbningar. Och sen väntar något riktigt stort.

– Det är VM som går nästa år, säger han.

– Jag har inte spelat VM innan och jag tror det blir svårt att vinna. Men jag hoppas kunna placera mig bra där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.