Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen arbetade under tisdagen med vittnesförhör och dörrknackning efter det misstänkta knivmordet på en 17-åring. Foto: Firas Razak/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Mördad 17-åring var ensamkommande – polisen letar efter vittnen till knivmord

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-åring som hittades svårt skadad i Malmö under natten till tisdagen var ensamkommande. Polisen letar nu efter vittnen till mordet. Enligt Sydsvenskan är en 25-årig man misstänkt.

Det var vid tvåtiden på natten som polisen kallades till stadsdelen Södra Sofielund i Malmö. I närheten av korsningen mellan Idunsgatan och Algatan hittades en 17-åring med stick- eller skärskador.

– Han förs till sjukhus och konstateras senare där avliden, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Brottsrubriceringen är mord, alternativt dråp. Enligt flera polisuppgifter till Sydsvenskan är en 25-årig man misstänkt för brottet.

Offret ensamkommande

Mordoffret är en 17-åring som själv tagit sig till Sverige för att söka asyl. SVT Nyheter Skåne har pratat med den person som fungerat som god man åt den ensamkommande ungdomen.

– Jag har gråtit hela förmiddagen. Jag är jätteledsen och tycker det är fruktansvärt det som har hänt, säger hon.

Den gode mannen hade kontakt med 17-åringen via sociala medier senast under gårdagen, och träffades fysiskt under förra veckan.

Hon berättar att 17-åringen gick det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet och hade ett tidbegränsat uppehållstillstånd.

– Han hade alla möjligheter att kunna skapa sig ett bra liv, säger den gode mannen.

Polisen letar vittnen

Polisen har utfört en teknisk undersökning på platsen, och letar nu efter vittnen som kan bidra till en bild av vad som hänt under tiden kring mordet.

– Vi har redan inlett dörrknackning i området och det är ett viktigt led eftersom det är ett område med mycket bostäder, säger säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Polisen ska också granska bilderna från de övervakningskameror som finns i stadsdelen.

Yasser Alhamwi bor hundra meter från brottsplatsen.

– Det är skrämmande, säger han om händelsen.

Yasser Alhamwi bor med sina barn i Södra Sofielund - bara hundra meter från platsen för det misstänkta knivmordet. "Det är skrämmande", säger han. Foto: Anders Eeg-Olofsson/SVT

Den avspärrning som tidigare funnits har nu plockats bort, och under förmiddagen spolade kommunens personal bort blodfläckarna på mordplatsen.

Nedan kan du se bilder från polisens arbete under morgonen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Misstänkt mord – 17-årig pojke hittad på gatan i Malmö Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer