Foto: Mikael Nilsson

19-åring döms till fängelse för skjutning på Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

En 19-åring döms till fängelse i fyra år och fyra månader efter en skottlossning på Bennets väg i mars då en man sköts i ljumsken.

Det var den 26 mars i år som skottlossningen inträffade vid en parkering på Bennets väg. Händelseförloppet fångades på en övervakningsfilm och har blivit central i utredningen mot 19-åringen.

Sköts i ljumsken

På filmen syns en man på moped som kör fram till en parkeringsplats. Kort därefter dök en man på cykel upp och det uppstod en dispyt mellan de två.

Dispyten mynnade ut i att mannen på cykel sköt mannen på moped i vänster ljumske.

Innan mannen på cykel flydde platsen riktade han även vapnet mot en kvinna som satt i en bil på parkeringsplatsen.

19-åringen döms mot sitt nekande

I domen konstaterar tingsrätten att man via övervakningsfilmen inte med säkerhet kan slå fast identiteten på mannen på cykel. 19-åringen har dessutom förnekat samtliga brott och den skjutne mannen har inte varit villig att peka ut någon skyldig.

Men då 19-åringen pekats ut av såväl kvinnan som pistolhotats, samt av två områdespoliser som känner till 19-åringen väl, så anser tingsrätten att det är utrett att det är 19-åringen som skjutit.

Därför döms 19-åringen nu för synnerligen grov misshandel, olaga hot samt grovt vapenbrott. Påföljden blir fängelse i fyra år och fyra månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.