Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Misstankarna har försvagats och nu har 23-åringen släppts, meddelar åklagaren. Foto: Mikael Nilsson

23-åring misstänktes för mord i Kävlinge – släpps på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i förra veckan anhölls misstänkt för att ha mördat en kvinna i Kävlinge släpps på fri fot. Förmodligen var det inget mord som låg bakom dödsfallet, meddelar åklagaren Love Lundin.

En kvinna i 40-årsåldern hittades död i en lägenhet i Kävlinge i torsdags. Polisen misstänkte mord och en 23-årig man anhölls, skäligen misstänkt för mord.

I dag, måndag, har han släppts på fri fot, meddelar åklagaren Love Lundin vid Södra Skånes åklagarkammare, något som Sydsvenskan var först med att rapportera. Detta efter att en preliminär rättsmedicinsk bedömning gjorts.

– Vi avvaktar fortfarande svar på den slutliga rapporten, men i nuläget har vi gjort bedömningen tillsammans med rättsläkarna att det inte rör sig om något mord, säger Love Lundin till SVT Nyheter Skåne.

Under helgen har det hållits flera förhör, berättar Love Lundin.

– Det har hållits omfattande förhör med personer i båda de här personernas bekantskapskrets. Misstankarna mot mannen har försvagats – och de var svaga redan från början.

Vad var det som gjorde att mannen misstänktes för mord?

– Det är en samlad bedömning. Han fanns på platsen när polis och ambulans kom dit och polisen gjorde bedömningen att det var lite oklara omständigheter i ärendet och valde att gripa mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.