Den bilbrand i Oxie den 16 september, som en 27-årig man nu sitter anhållen för. Foto: Mikael Nilsson

27-åring anhållen igen för bilbrand i Oxie

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-årige man som tidigare suttit anhållen misstänkt för en av bränderna i Oxie, har anhållits igen.

Mannen släpptes i måndags, men polisen sa då att han fortfarande var misstänkt. Och idag greps och anhölls han igen, misstänkt för ytterligare en brand.

– Man blir inte häktad för bara ett fall av skadegörelse, men åklagaren känner sig trygg i att anhålla mannen återigen, säger polisens presstalesman Nils Norling.

Vad det finns för bevisning eller vilket motiv 27-åringen kan ha, vill han inte uttala sig om.

– Det är för tidigt, säger han.

20-tal bilar har brunnit

27-åringen är nu anhållen misstänkt för flera fall av bilbränder. Det handlar om bränder på Oshögavägen i Oxie den 11 och 16 september. Vid det tidigare tillfället så var det flera bilar som brann kort efter varandra.

Sedan slutet av juli har ett 20-tal bilar i Oxie brunnit.

– En del av dem har blivit totalförstörda, andra har fått smältskador i lacken. Så det rör sig om hela spektrumet, säger Nils Norling.

Arbetet fortsätter

Polisen fortsätter sitt utredningsarbete och har ökat sin närvaro i Oxie. Det har inte brunnit sedan i fredags, men polisen tror inte på något sätt att arbetet är slut i och med att 27-åringen anhållits igen.

– Tvärtom, säger Nils Norling.

– Vi fortsätter att säkra bevisning och se om det finns kopplingar till de andra bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.