En 27-årig man begärs, på sannolika skäl, häktad för mordet på en jämnårig kvinna i Kristianstad. Foto: Johan Nilsson/TT

27-åring häktad efter mord i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-årige mannen som som misstänks för mordet på en kvinna i Kristianstad i fredags har nu häktats. Senast den 18 oktober ska åtal väckas.

Det var under fredagsmorgonen som polis larmades till en lägenhet i Kristianstad där en 30-årig kvinna hittades avliden. I samband med detta togs en 27-årig man in på förhör och greps kort därefter. Under söndagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord – nu har domstolen bestämt att han ska häktas.

Häktningsförhandlingen ägde rum i Kristianstads tingsrätt under måndagen. Den skedde bakom lyckta dörrar.

– I nuläget är vi förtegna då det är många människor runt omkring som ska höras. Det är viktigt att de inte fått någon annan information i förväg utan att deras berättelse är opåverkad, säger chefsåklagare Pernilla Åström.

Den misstänkte mannen har en tidigare dom om ringa narkotikabrott mot sig men är inte dömd sedan tidigare för våldsbrottslighet. Åtal ska väckas senast den 18 oktober, meddelar domstolen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.