34-åring från Sydsverige misstänks för mord i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Den 16 oktober förra året sköts en 16-årig pojke till döds utanför sin bostad i östra Köpenhamn. Nu, nästan ett år senare, har en man från Sydsverige gripits misstänkt för mord och vapenbrott.

Mannen greps på Själland under torsdagskvällen. Han misstänks för att tillsammans med flera andra personer ha planerat mordet och därefter skjutit 16-åringen. Han misstänks också för att ha innehaft de två skarpladdade vapen, som användes vid mordet.

På fredagseftermiddagen ställdes han inför häktningsdomaren i Köpenhamn. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar, av hänsyn till utredningsläget, skriver dansk polis i ett pressmeddelande.

– Det är ett mycket omfattande arbete som nu lett fram till gripandet av mannen, och vi är självklart nöjda med att äntligen ha nått ett genombrott i ärendet, säger poliskommissarie Hans Erik Raben.

Polisen i Danmark uppger också att de haft täta kontakter med sina kollegor i Sverige i spaningsarbetet. I samband med gripandet har svensk polis genomfört flera husrannsakningar i södra Sverige. Även danska poliser har varit på plats i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.