Polisen har hittat ett stickvapen i närheten av mordplatsen. Foto: Mikael Nilsson

47-åring dömd för mord i butik

Uppdaterad
Publicerad

En man dömdes idag för ett mord som skedde i oktober 2018 då han högg ihjäl en annan man med flera knivhugg i en butikslokal i Malmö.

Malmö tingsrätt beslutade idag att mannen som stått anklagad för att att ha huggit ihjäl en annan man med flera knivhugg ska dömas för mord. Den dömde erkänner att han har knivhuggit den nu avlidna mannen, men menar själv att han agerat i nödvärn och att han inte velat döda den andra. Men rätten gick på en annan linje och menar att mannen inte haft rätt till nödvärn. Det skriver Malmö tingsrätt i ett pressmeddelande.

Vittnen i butiken

Händelsen utspelade sig i en butik i Malmö där de båda ska ha arbetat och i en annan del av butikslokalen fanns ytterligare två anställda som hörde skrik och sprang till platsen. I och med att det fanns vittnen på plats kunde den nu morddömda 47-åringen gripas snabbt och har nu suttit häktad i tio månader. 

Mannen döms till 13 år och tio månader i fängelse och ska utöver det betala drygt 500 000 i skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.