Tjuven skar upp lastbilens kapell medan föraren sov. Bilden är en genrebild.

Ett halvt ton ammunition stulen från lastbil i Bromölla

Uppdaterad
Publicerad

Natten till tisdag stals 52 000 skarpa patroner från en lastbil på en rastplats vid Bromölla i Skåne. Polisen är nu kritisk till hur den mängden ammunition tillåts transporteras.

Stölden ska ha ägt rum när lastbilschauffören lagt sig för att sova. Morgonen efter upptäckte föraren att någon skurit upp kapellet på lastbilen och försvunnit med ammunitionen.

Enligt Kristianstadbladet fick tjuvarna med sig 52 000 skarpa patroner från lastbilen.

Polisen: ”Kan försörja kriminalitet i hela Sverige”

Lastbilen ska ha transporterat ammunitionen från ett företag i Tyskland till Sverige. Polisen är kritisk till att transporten har skett så öppet, utan säkerhet.

– Vi arbetar hårt för att förhindra att vapen och ammunition ska hamna hos kriminella. Därför reagerar vi på att det är tillåtet att transportera så stora mängder ammunition i en vanlig lastbil. Det är patroner som kan försörja stora delar av de kriminella i hela Sverige. Det är oerhört oroväckande, säger Robert Loeffel, till tidningen.

Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.