Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aida Dizdarevic visar hur hon tacklades ut på gatan framför en bil. Händelsen rubriceras som misshandel och utreds av polisens avdelning för särskilda utredningar. Foto: SVT

Aida: Han tacklade mig framför en bil – Malmöpolitiker utreds för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Småbarnsmamman Aida Dizdarevic är mörbultad och omskakad efter måndagens möte på trottoaren. Hon kan inte hålla tillbaka tårarna, men är tacksam för att hon fortfarande är i livet.

– Han bara tacklade mig ut på vägen. Vad är det för människa? frågar hon sig.

Aida Dizdarevic säger att det var fel av henne att köra elsparkcykeln på trottoaren. Men hon vågade inte köra ute på den vältrafikerade gatan mellan Triangeln och Stadshuset.

– Men jag körde väldigt långsamt, sju kilometer i timmen, säger hon.

I klippet berättar hon sin version av vad som hände.

Efter mötet på trottoaren utreds nu Malmömoderaten för brott. Aida Dizdarevic hävdar att han helt oprovocerat tog sats och tacklade ut henne framför en bil som i sista stund hann väja förbi henne.

Utreds som misshandel

Hon har inte kunnat släppa tankarna på händelsen. Men som tur är skadade hon bara armar och ben.

Polisen rubricerar brottet som misshandel. Eftersom politikern varit nämndeman utreds fallet av polisens avdelning för särskilda utredningar.

Politikern har tagit time out från sina politiska uppdrag.

Den utpekade politikern har gjort en motanmälan.

– De två olika parterna har två versioner på vad som har som inträffat, sa Calle Persson, polisens presstalesperson under måndagen.

SVT Nyheter Skåne söker politikern för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.