Foto: Arvin Ghasemi/privat

Åkerbrand utanför Malmö – E65 fick stängas av

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt på en åker i Oxie, söder om Malmö, strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen. Den tjocka röken påverkade trafiken på E65. Polisen utreder om branden är anlagd eller inte.

Räddningstjänsten fanns på plats med sju enheter för att bekämpa branden, enligt SOS Alarm. Även polisen larmades efter att trafiken påverkades men också för att utreda brandorsaken.

– Någon har sett barn springa från platsen. Vi undersöker om de har en koppling eller samband till branden. Det kan ha anlagts, men vi vet ännu inte, säger Rickard Lundqvist, pressinformatör hos polisen.

Drönarbilder från området som brann längs med E65. Foto: Johan Nilsson/TT

Bilister ska ha kört mot färdriktningen

Rökutvecklingen bidrog till att polisen tillfälligt stängde av E65 i östergående riktning och påfarten till Svedala. Trafiken påverkades stort av branden och enligt uppgifter till polisen ska bilister ha vänt och kört mot färdriktningen.

Strax före klockan 17 kunde trafiken åter öppnas för trafikanter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.