Akut kris för flygplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Ingen vill medge det öppet. Men för flygplatsen i Kristianstad betyder Skyways konkurs att en redan svår situation förvandlas till en akut kris.

– Vi har inte gett upp hoppet, säger kommunalrådet Pierre Månsson (FP) i Kristianstad. Flygplatschefen har fått i uppdrag att söka en ny aktör.

Någon ny uppgift är nu inte detta för Tim Ayris, vd på Kristianstad Airport. Han har länge kämpat för att hitta nya linjer och minska flygplatsens beroende av Skyways.

Region Skåne har tydligt flaggat upp sitt intresse av att avveckla sitt engagemang i Kristianstad Airport. Därmed vilar ansvaret ganska ensidigt på majoritetsägaren Kristianstads kommun.

– Det är viktigt att framhålla att det inte var Kristianstad som var problemet för Skyways, säger Pierre Månsson

Pierre Månsson besökte tillsammans med oppositionsrådet Heléne Fritzon (S) fllygplatsen under tisdagen.

-Det är omöjligt att prata om framtiden i det här läget, säger flygplatschefen Tim Ayris till Sydnytt.

– Jag för diskussioner med andra flygbolag. Men man kan ju också mycket väl tänka sig att Skyways lever vidare i någon slags ny ägarstruktur.

Läs mer på Blekingenytt

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skyways i konkurs

Mer i ämnet