Alice är magrare men frisk efter äventyret. Foto: Bernard Mikulic

Katten Alice rymde – hittades fem mil hemifrån

Publicerad

När katten Alice varit borta i tre veckor gav familjen nästan upp. Så kom samtalet – katten är hittad. Alice har på något sätt tagit sig från centrala Malmö till utkanten av Ystad – drygt fem mil bort.

Hon är magrare och mer skygg efter äventyret, men Alice är tillbaka hemma i centrala Malmö. Den 30 april försvann hon och tre och en halv vecka senare reagerade några lagerarbetare i utkanten av Ystad på en mycket nyfiken och kontaktsökande katt.

– När vi lastade in möbler så fick vi sällskap av den här lilla kisen. Hon var tillgiven och kelen och gillade att bli klappad, säger Jonas Hansson som jobbar i möbelbutiken.

Kördes hem

Butiken la ut en bild på katten på sociala medier. En djurvän i Ystad såg bilden, tog med sig en chipläsare och fick träff.

Alice var inte bara chippad utan dessutom registrerad så det var enkelt att hitta ägaren. Alice kördes direkt hem till familjen i Malmö.

– Först trodde jag inte att det var hon, hon kan inte vara i Ystad men hon måste ha gått på en lastbil eller ett släp. Jag blev bara jätteglad och jag grät för att jag blev så glad, säger Josefin Iziamo, ägare till Alice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.