Foto: MHF

Alkobommar dröjer i flera hamnar

Publicerad

Under 2017 beslutade regeringen att nykterhetskontroller, även kallat alkobommar skulle införas i alla Sveriges större hamnar. Regeringen meddelade även att Trafikverket skulle få 78 miljoner kronor för att kunna genomföra detta mellan 2018-2020. Än idag är inga alkobommar installerade.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth ville att de första alkobommarna skulle tas i bruk 2018 efter regeringens satsning på 78 miljoner kronor. Detta för att ha bättre kontroll på de lastbilar och andra fordon som anländer med färja vid hamnarna.

Idag finns det fortfarande inga kontrollanläggningar i bruk, men Anders Wiman, projektledare på Trafikverket, säger att de är på väg.

– Planen är att kontrollanläggningar ska etableras i 23 hamnar i Sverige och än så länge har vi börjat med hamnarna i Göteborg, Kapellskär och Karlskrona. Installationen är inte påbörjad, men projekteringen är, säger Anders Wiman.

Projektledare på Trafikverket

Inga planer påbörjade på kontrollanläggningar i Skåne

Projektet har tagit längre tid än beräknat och det beror främst på rättssäkerhetsfrågor. Anders Wiman berättar att frågan om nykterhetskontroller är väldigt komplex och att juridiken och tekniken är det som tar längst tid.

Även förhandlingar och överenskommelser med aktuella hamnar har tagit lång tid. För vissa hamnar är planeringen i full gång, men inga i Skåne än så länge. 

– Egentligen var de första hamnarna vi hade kontakt med i Malmö, Helsingborg och Trelleborg. Men vi kom fram till att det är bäst att börja i Göteborg, Kapellskär och Karlskrona för att sedan fortsätta med resten. 

Ambitionen är att hamnarna i Göteborg, Kapellskär och Karlskrona ska vara klara i vår och att Trafikverket därefter ska kunna slutföra arbetet i resterande hamnar.

Såhär fungerar alkobommar

Visa
  • En alkobom installeras vid hamnar för att bland annat kontrollera lastbilar som kommer med färjor.
     
  • Bommen öppnas först när föraren blåser grönt i en alkoholmätare. Har föraren alkohol i sig kommer föraren inte förbi alkobommen, och får vänta på polisen.
     
  • Under försöksperioder med alkobommar i Göteborg och Stockholm minskade antalet rattfulla förare i hamnarna.

Källa: Trafiksäkerhetsorganisationen MHF

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer