Allan Jönsson byter parti

Uppdaterad
Publicerad

Allan Jönsson säger att han i minst åtta år funderat på att lämna Sverigedemokraterna. Nu har han gjort slag i saken och går in som ordförande för återuppväckta Framstegspartiet.

Det var bara några dagar sen som Allan Jönsson lät sig återväljas till ordförande för Sverigedemokraterna i Bjuv.

Detta trots att han under flera år uttryckt missnöje mot partiets ledning. Den dåliga relationen har dessutom varit ömsesidig, och Allan Jönsson har vid flera tillfällen hotats av uteslutning.

-Jag har varit missnöjd under en längre tid, och har väl funderat på att lämna i ungefär åtta år, säger han.

Som främsta skäl till sitt byte anger han Sverigedemokraternas toppstyrning och, och hävdar att partiet tappat kontakten med väljarna.

-I Framstegspartiet ska vi bedriva politik på ett helt annat sätt än vad alla andra partier gör, säger han.

Trots att han i över ett års tid varit med i uppstartsarbetet av det nya partiet ser han inga problem i att hans beslut om övergång hållts hemligt.

-Jag har velat fullfölja mina åtaganden för Sverigedemokraterna, och förbereda så gott det går för den som kommer efter mig, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer