Den våldtäktsmisstänkte MFF-spelaren begärs omhäktad.

Elitfotbollsspelare misstänkt för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En elitfotbollsspelare i en sydsvensk klubb har begärts häktad under lördagskvällen misstänkt för våldtäkt mot barn. Häktningsförhandlingen kommer att hållas imorgon.

Åklagaren Rikard Darell har i dag begärt fotbollsspelaren häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn. Han är misstänkt för våldtäkt mot barn vid två tillfällen och för försök till våldtäkt vid ett tillfälle.

 – De brottsmisstankar som mannen nu begärs häktad för gäller brott mot en och samma person, som vid de första gärningstillfällena var närmare 15 år gammal, säger kammaråklagare Rikard Darell i ett pressmeddelande.

Känner varandra sedan tidigare

Brotten mannen misstänks för har begåtts under perioden januari-juli i år på olika platser.

– Utredningen visar också att brottsoffret och den misstänkte gärningsmannen känner varandra sedan tidigare, säger Rikard Darell.

Ytterligare information kommer att lämnas först efter söndagens häktningsförhandling.

– Åklagaren har bestämt att vi inte lämnar ut några ytterligare uppgifter under lördagen, säger polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford.

Häktningsförhandlingen kommer att äga rum klockan 11 och beräknas pågå i en timma.

– Den tiden är satt på grund av ärendets känslighet, säger Ewa-Gun Westford.

Satsar på värdegrundsarbete

På klubben är man chockad över vad som framkommit.

– Vi ser mycket allvarligt på de uppgifter som framförs, säger man.

Man berättar också att klubben har hårdsatsat på värdegrundsarbete. Varje spelare får skriva under ett kontrakt med en uppförandekod. Som uppföljning genomförs ett fördjupande samtal i ämnet. Och var fjortonde dag samlas man till gruppdiskussioner om värderingar.

Spelaren är tills vidare avstängd men klubben vill inte spekulera kring om han kan vara kvar.

– Det är alldeles för tidigt att säga, säger en ledande representant för klubben till SVT. Men en spelare som gör sig skyldig till grova brott som kan leda till fängelse kan normalt sett inte representera klubben.

Kvällsposten var först med att berätta om nyheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.