Kvinna livshotande skadad – hittades på hotelltak i Västra hamnen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen hittades en kvinna i 25-årsåldern allvarligt skadad på ett hotelltak i Västra hamnen i Malmö. Hon fördes till sjukhus med ambulans och vårdas för livshotande skador. Det är ännu oklart vad som hänt och om brott ligger bakom.

Larmet kom in till polisen klockan 14.38 på torsdagen.

– Hon har skadats med någon form av vasst föremål. Sedan exakt vad som skett håller vi på att utreda, vi har ingen helt klar bild än, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen, till TT.

På Region Skånes hemsida skriver man att kvinnan har livshotande skador.

Flera polispatruller och piketer var på plats och ett stort område runt byggnaden spärrades av.

Spår har säkrats i hotellrum

På fredagsmorgonen vårdas kvinnan fortfarande på sjukhus med allvarliga skador, uppger polisen för TT. I nuläget försöker de utreda vad som hänt – men ännu har inga misstänkta kunnat ringas in, säger polisens pressinformatör Calle Persson.

– Det finns en brottsmisstanke och det är mordförsök. De jobbar intensivt med att försöka ta reda på vad som hänt, säger han och fortsätter:

– Där är säkrat spår i hotellrummet och längs vägen till taket. Vi har även inhämtat övervakningsfilmer från hotellet.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, har ej kunnat förhöras ännu, men polisen har talat med ett femtontal vittnen och ska nu undersöka filmerna som hämtats in från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.