I mannens källarförråd hittade polisen heroin som på gatan är värt drygt 600 000 kronor. Foto: Polisen

Arlövsbo förvarade heroin för 600 000 i källarförrådet

Uppdaterad
Publicerad

En man i Arlöv döms till sex år och tio månaders fängelse efter att polisen hittade en stor mängd narkotika i hans källare. Mannen hade även en kasse full med 500-kronorssedlar.

Polisen var i Arlöv i ett annat ärende. Men i en trappuppgång mötte de en nervös man. Vid en närmare kontroll fann de att mannen hade narkotika på sig. I en tygkasse som mannen bar på fanns 59 500 kronor i 500-kronorssedlar.

Heroin i plastkasse

Poliserna bestämde sig för att göra en husrannsakan och i lägenheten hittade de narkotikaklassade tabletter samt vågar, påsar och en låda med vinylhandskar. I källarförrådet påträffades en blå plastkasse med 1,2 kilo heroin, som på gatan har ett värde av drygt 600 000 kronor.

Avslöjande sms

I mannens telefon fann polisen att han skickat sms där det bland annat stod ”Har mycket cola om du e sugen” och ”jag har fått in dunder brun nu”.

Han har också tagit emot ett sms där någon skrivit ”halo du om de finns nått bra röka inne (...)”.

Flera års fängelse

Mannen erkänner innehavet av den narkotika han hade på sig, men heroinet i källaren menar han att han inte hade någon aning om.

Malmö tingsrätt dömer mannen till sex år och tio månaders fängelse för grovt narkotikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer