Polisens kriminaltekniker på plats vid bostaden i Åkarp där kvinnan hittades död. En man greps och anhölls senare. Foto: Johan Nilsson/TT

Man åtalas för knivmord på gravid sambo i Åkarp

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas för mord på sin gravida sambo i Åkarp. Även fostret miste livet.

Den 3 december 2021 hittades kvinnan i parets gemensamma bostad i Åkarp. Hon hade mördats med ett flertal hugg eller stick.

Hennes sambo greps samma dag och sitter häktad. Bland bevisningen som åklagaren åberopar finns mannens blodiga kläder.

Mannen har erkänt att han dödat kvinnan.

– Det här är en tragisk händelse som fått mycket tragiska konsekvenser. Utan att gå in på några brottsrubriceringar, erkänner min klient att han berövat kvinnan livet. Jag kan dock inte gå in på något motiv eller hur det har gått till, sa den häktade mannens advokat Magnus Hermansson då till SVT Nyheter Skåne.

Graviditet försvårande omständighet

Kvinnan väntade parets gemensamma barn men kammaråklagare Ulf Hansson väcker åtal endast för kvinnans död. Han menar att det är i linje med svensk rättspraxis.

– Det finns inte skäl att åtala för två mord. Men det är en försvårande omständighet att hon var gravid, säger Ulf Hansson till SVT Nyheter Skåne.

Efter mordet lämnade den åtalade mannen bostaden och begav sig till en butik för att handla. Han greps kort efter mordet men inte på brottsplatsen.

– Den tilltalade själv ringde till SOS. Han har på väg till polishuset när han greps, säger Ulf Hansson

Vad har mannen sagt om motivet?

– Han berättar en version av vad som hänt. Jag vill inte berätta exakt vad han sagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.