Vid 15-tiden på fredagen spärrades en parkeringsplats på Hårds väg i Rosengård i Malmö av, sedan ett misstänkt föremål hittats. Foto: Mikael Nilsson

Farligt föremål hittat i Rosengård – område spärrades av

Uppdaterad
Publicerad

En område i Rosengård i Malmö spärrades på fredagseftermiddagen av, sedan ett misstänkt föremål hittats. Bombtekniker konstaterade senare att föremålet var farligt.

– Det kommer att tas omhand på plats, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Larmet kom 14.45 om föremålet, som hittats på Hårds väg. En parkeringsplats spärrades av, och avspärrningarna utökades senare. 

Bedöms som farligt

Nationella bombskyddet kallades till platsen, och vid 18-tiden kom deras besked:

– Föremålet bedöms som farligt, säger Rickad Lundqvist. Det  kommer därför att oskadliggöras.

Bombskyddets robot lyfter det gröna föremålet för undersökning. Föremålet visade sig senare vara farligt. Foto: Mikael Nilsson

Vid 21-tiden hade bombskyddsteknikerna avslutat sitt arbete. Den kriminaltekniska undersökningen var dock inte klar, och platsen är därför fortsatt avspärrad, meddelade polisen på sin hemsida.

Ingen person har kommit till skada. En anmälan om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse är upprättad.

Larm även under torsdagen

På torsdagskvällen hittades ett annat misstänkt föremål i närheten, vid en bil som brunnit på Ramels väg. Det föremålet visade sig senare vara ofarligt. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.