Ett spädbarn blev på måndagen påkört av en bil inne på en camping. Barnet fick livshotande skador. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Spädbarn påkört på campingplats – avled av skadorna

Publicerad

Ett spädbarn, yngre än ett år, kördes på av en bil på Borrbystrands camping under måndagsförmiddagen. Pojken fördes med helikopter till Universitetssjukhuset i Lund där han senare avled av skadorna.

– Olyckan skedde inne på campingen när en bil backade på barnet, säger Mattias Sköld, inre befäl på räddningstjänsten.

Vid 16-tiden meddelar polisen via sin hemsida att spädbarnet avlidit till följd av skadorna. Polisen skriver också att olycksorsaken ska utredas och sannolikt kommer rubriceras som någon form av oaktsamhetsbrott.

Larmet kom till SOS vid 11.30-tiden på förmiddagen.

– Flera ambulanser kallades till platsen, men barnet fick flygas med helikopter till sjukhuset i Lund, berättar Mattias Sköld.

Stödpersonal på plats

Simrishamns kommun har krisstödspersonal på platsen för att hjälpa till och finnas till hands.

– Det är personer som arbetar på socialförvaltningen och är vana vid att arbeta med personer som befinner sig i olika situationer, ibland krisartade. De finns där för att stödja personer som påverkas vid såna här händelser, säger Jörgen Nilsson, säkerhetssamordnare på Simrishamns kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer