Under söndagskvällen avlossades flera skott mot en pizzeria i centrala Malmö. Foto: Johan Nilsson

Barnfamiljer nära att träffas av skotten

Publicerad

Under söndagskvällen öppnade någon eld mot en pizzeria vid Värnhem i Malmö. En 16-årig pojke träffades av skotten och nu berättar polisen att flera barnfamiljer befann sig i skottlinjen.

– Det fanns både vuxna och flera barn inne på restaurangen, ett av dem mycket litet – i 2-årsåldern, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Nära att träffas

Den 16-årige pojken träffades av flera skott och förde till sjukhus för vård.

– Han blir träffad inne på pizzerian, av mer en ett skott. Ett i benhöjd, två i bålhöjd. Han är fortfarande på sjukhus, inte allvarligt skadad och inte samarbetsvillig att prata med oss, säger Ewa-Gun Westford.

Enligt Ewa-Gun Westford var det ren tur att ingen annan träffades av skotten eller en studsande kula. Hon berättar också att polisen har tydliga rutiner för hur de ska agera när det finns barn i fara.

– Prio ett är att om någon är skadad på platsen så fokuserar man resurserna där. Om det sedan finns barn som befunnit sig i fara så konstaterar man att de tas om hand, säger hon.

Ännu ingen gripen

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord och grovt framkallande av fara för annan. På måndagsförmiddagen fanns ännu ingen gripen för dådet. Flera personer har förhörts av polisen, men än så länge har man inte gripit någon efter dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.