Jo Inge Berget tillbaka i MFF Foto: Emil Langvad / TT

Bekräftat: Berget tillbaka i MFF

Uppdaterad
Publicerad

Jo Inge Berget är tillbaka i MFF. Norrmanen har skrivit ett 4-årskontakt med klubben.

– Jag har saknat mina vänner, supportrarna och staden, säger Jo Inge Berget.

– Jag kommer tillbaka för att vinna ännu mer, säger Jo Inge Berget i ett pressmeddelande.

Berget kom till Malmö inför säsongen 2015 och var med vann bland annat två SM guld. I ligan blev han bästa spelare med tio gjorda mål.

– Både jag och min flickvän trivdes riktigt bra i Malmö. Det var hit vi helst ville komma tillbaka till och när det löste sig blev vi väldigt nöjda. Jag hade tre fantastiska år här och det var ett enkelt beslut att skriva på, säger Jo Inge Berget.

Efter säsongen 2017 gick han till New York City i MLS.

– Det var ett spännande år i New York men jag längtar efter att kämpa om titlar, spela i Europa och allt det där som Malmö står för, säger Jo Inge Berget.

Enligt MFF:s sportchef Daniel Andersson är Berget bra i defensiven men skapar också väldigt mycket framåt. Både med bollen och tack vare sin löpvilja som skapar plats för andra.

– Under de tre år han var här senast hade han enormt stor betydelse för oss. Vi tror att hans kvaliteter på plan och ledaregenskaper kommer att hjälpa oss väldigt mycket, både kortsiktigt och långsiktigt, säger Daniel Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.