Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vattenflaskan till höger hade fyllts med öl för att dölja drickandet under bussfärden, enligt Tullverket. Foto: Tullverket

Berusad busschaufför körde elever på skolutflykt – stoppades vid Öresundsbron

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen stoppades en dansk buss med skolelever. Bussen hade precis kört över Öresundsbron och de svenska tulltjänstemännen fattade misstankar om att något inte stämde. Vid nykterhetskontroll visade det sig att chauffören hade så mycket alkohol i blodet att han nu misstänks för grovt rattfylleri.

På tisdagsförmiddagen observerade tulltjänstemän vid Lernacken en dansk utflyktsbuss med omkring 40 danska skolbarn och deras lärare. Efter att ha kört vårdslöst i tullfiltret på Lernacken stoppades bussen för kontroll.

Enligt tullen visade chauffören tecken på alkoholpåverkan. Förutom ett antal ölburkar hade han också med sig en vattenflaska fylld med öl.

– Det var uppenbart att han under färden skulle fortsätta att dricka sig berusad, säger Oscar Lindvall, biträdande kontrollchef för Tullverket i södra Sverige.

Omkring 40 skolbarn och lärare

Enligt uppgifter från tullen hade chauffören varit nära att köra på andra trafikanter på väg ut från Köpenhamn.

Bussen med cirka 40 skolbarn och lärare fick vänta på en ersättningschaufför innan de kunde åka vidare. Enligt Sydsvenskan, som var först med att berätta om händelsen, har chauffören förhörts och misstänks för grovt rattfylleri. Han hade 1,0 promille alkohol i blodet.

-Det fanns även ett antal ölburkar med på bussen som man kan misstänka skulle drickas under färden, säger Oscar Lindvall, biträdande kontrollchef för Tullverket. Foto: Johan Dernelius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.